Понад 47 тисяч для військових, Мара з обличчям Путіна і «Золота Палачінтовка»

Опубліковано:





Десятки видів млинців щастить ужгородцям спробувати кожного року на фестивалі “Палачінта”. Цими вихідними він відбувся вже вшосте.

 Організатори приурочили захід до Дня Закоханих, а також об`єдналися із закарпатськими волонтерами, щоб допомогти військовим у зоні АТО. З цим завданням, до речі, вдалося впоратися відмінно, адже за 2 дні зібрали понад 47 тисяч гривень! З-поміж волонтерських забав найпопулярнішою серед гостей фестивалю виявилася лотерея. За 10 гривень можна було виграти собі найрізноманітніші призи, головним серед яких була романтична вечеря на двох. Крім того, ужгородців залучили до плетіння маскувальної сітки, пригощали традиційним імбирним чаєм та пропонували укласти шлюб а добу.

Як розповіла волонтер Руху підтримки закарпатських військових Галина Ярцева, зараз найголовніше – розумно конвертувати зібрані гроші у валюту: “Здається, що 47 тисяч – це велика сума, але через стрибок долара ми можемо дозволити собі набагато менше, ніж раніше. Тому зараз найголовніше – обміняти гривні за вигідним курсом. На що витратимо – ще не вирішили. Можливо, придбаємо оптику, генератор чи автомобіль. Якщо вийде, то закупимо ще кілька комплектів форми”.

У перший день фестивалю можна було поцілитися Путіну в лоба, навчитися збирати та розбирати автомат. Для сміливців встановили кількаметровий стовп, на кінці якого – чоботи з подарунками. На другий день “Палачінти” спалили Мару з обличчям Путіна. За традицією, журі обрало переможця фестивалю, якому вручили “Золоту Палачінтовку”.
За словами одного з організаторів Володимира Білонки, спочатку були вагання, чи варто проводити “Палачінту”, та потім вирішили: буде! “Як сказав мій товариш, кожне відмінене свято – ще одна маленька перемога агресора. Думаю, захід вийшов на всі сто! Вдалося зібрати чималу суму для військових, а також влаштувати хороший відпочинок ужгородцям. Дуже вдячні всім підприємцям, які взяли участь у “Палачінті”!”, – каже пан Володимир.

Про Захід. Фото Сергія Денисенка


Про Захід