Учні Мукачівської громади навчатимуться основам робототехніки та БПЛА

Опубліковано:

Навчання будуть проводитися на базі Мукачівського професійного училища №3. Учора було підписано меморандум про співпрацю між управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради та керівництвом ВПУ №3. У процесі підписання взяли участь начальник управління Михайло Лабош, директор училища Мирослава Газдик та директор Центру позашкільної освіти Олександр Талабішка.

Цей меморандум закріплює співпрацю щодо розвитку технічної освіти та позашкільної діяльності в Мукачівській громад, яка буде спрямована на підготовку молоді до роботи з інноваційними технологіями , зокрема в галузях робототехніки та безпілотної авіації .

Згідно з навчальними програмами, діти й молодь зможуть опанувати основи конструювання роботів і безпілотників, навички програмування, а також освоїти принципи управління БПЛА.

Як зазначили в Управлінні освіти, культури, молоді та спорту, програма з робототехніки включає навчання з проєктування, конструювання та програмування роботів на базі LEGO Mindstorms. Вона допоможе учням розвинути технічне мислення та програмування, а також працювати в команді та створювати власні проєкти.

Програма з БПЛА зосереджена на підготовці операторів дронів, включаючи польоти в межах прямої видимості та за її межами. Учні вивчать основи аеродинаміки, радіокерування, навігаційних систем і фото- та відеофіксації , здобуваючи практичні навички керування та технічного обслуговування БПЛА.

Спільна команда педагогів Мукачівського центру позашкільної освіти та Вищого професійного училища №3 чекає на творчу, креативну учнівську молодь Мукачівської громади віком від 10 років.

Мукачівська міська рада

Про Захід