Лісівники долучаються до розвитку туризму на Перечинщині

Опубліковано:

ДП “Перечинський лісгосп” сприяє розвитку туризму на території Перечинщини. Ще у серпні місяці поточного року лісівники разом із представниками громадських організацій “Туристичне товариство “Карпатські стежки” та “Закарпатська регіональна організація розвитку туризму” проклали одноденний туристичний маршрут протяжністю 20 кілометрів. Пролягає цей маршрут від Кам'яницького лісництва ДП “Ужгородське ЛГ” через гору Плішка до геологічної пам'ятки природи місцевого значення “Скалка” і доходить до села Дубриничі Перечинського району.

Працівники Перечинського лісгоспу провели розчищення даної туристичної стежки від повалених дерев та гілок, які заважали вільному проходженню по цьому маршруту. Спорудили два місця відпочинку для туристів, облагородили криницю для пиття чистої джерельної води. В подальшому громадськими організаціями “Туристичне товариство “Карпатські стежки” та “Закарпатська регіональна організація розвитку туризму” буде проведено маркування даного маршруту.

Геологічну пам'ятку природи місцевого значення “Скалка, високий стрімчак, який виник внаслідок тектонічного злому”, створено з метою збереження живописних скель, в породах яких проглядаються альб – секоманські маргелі з фауною тисальської свити. Проходячи  по даному туристичному маршруту турист може ближче ознайомитися із лісовими масивами краю, прослідкувати ріст дерев від створення лісових культур аж до старовікових лісів, де практично не проводилася ніяка господарська діяльність, де йде природній процес приросту і відмирання, там де можна побачити біорізноманіття букових лісів і зональність росту дерев – які дерева ростуть у низовині, а які на висоті. Із гори Плішка та пам'ятки природи місцевого значення “Скалка” відкривається прекрасний краєвид на навколишні населені пункти та гори.

Пресслужба ЗОУЛМГ

 
 
 
Про Захід