Лісівники Воловеччини закликають берегти ліс від вогню

Опубліковано:

Звертаючи Вашу увагу на ту шкоду , яку завжди завдає неконтрольований, іноді випадковий вогонь у лісі, полі, на бескидах чи полонині, застерігаємо Вас – будьте обережні при поводженні з ним.

Не розпалюйте вогнищ будь-де ; чи то на відпочинку , чи на пасовищах при догляді за громадською худобою , у полі чи просто так, не дозволяйте цього робити дітям.

Не проходьте поряд пустощів дітей з вогнем, сірниками не зробивши їм зауваження про небезпеку.
На відпочинку, перед тим, як піти геть з лісу, поля, берега річки чи струмка – вогнище старанно погасити, переконавшись у тому, що воно не запалає знову.

Нагадуємо про те , що у відповідності до чинного законодавства пали сухих трав ,чагарників , що у полі , лісі , на полонинах , бескидах , розведення багать у лісовому фонді під час пожежонебезпечного періоду крім спеціально відведених для цього місць – заборонені. Винні – крім адміністративної (ст..77 , 77.1 КУпАП) , у залежності до заподіяної природі шкоди , можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Лісокористувачі, землекористувачі – повинні виконувати вимоги пожежної безпеки , передбачені нормативними дозвільними актами на лісокористування та землекористування.

У школах, навчальних закладах та дошкільних установах педагогами, вихователями повинна проводитись відповідна роз'яснювальна робота.

Якщо сталося лихо і пожежа все-таки виникла , вона повинна бути ліквідована в максимально стислі терміни і усією громадою, а спрямовувати дії по її ліквідації будуть працівники лісогосподарських підприємств, державної служби надзвичайних ситуацій, та інших компетентних структур.

Сподіваємося на розуміння та підтримку по попередженню пожеж у лісах , випалювання сухої трави , чагарників у полі, на полонинах гір.

Захистимо природу : ліси, флору і фауну від знищення вогнем.

Контактні номера телефонів для повідомлень про виникнення лісових пожеж , та оперативного реагування на їх попередження та ліквідацію (24-9-32 -черговий лісгоспу), (25-1-51 – Підполозянське лісництво), ( 25-7-12 -Пашківецьке лісництво), (25-7-54 -Жденіївське лісництво), (41-2-44 – Нижньоворітське, Верхньоворітськн лісництва), (22-4-51 – Верхньоволовецьке лісництво).

Про Захід