В УжНУ стартувала Школа клінічних нейронаук «Карпатські читання» (Відео)

Опубліковано:

В Ужгородському національному університеті стартувала Школа клінічних нейронаук “Карпатські читання”.  Цей науково- освітній проект для фахівців реалізовують уже 13-й рік поспіль спільно з ГО “Українська Асоціація боротьби з інсультом”.

Микола ПОЛІЩУК, професор, нейрохірург Президент ГО “Українська Асоціація боротьби з інсультом”

Інсульти – одна із найбільш важливих проблем , як серед захворюваності, так третє місце смертності населення України. Щорічно біля 100 тисяч людей отримують інсульти. Порядка 40 тисяч помирають протягом року , а решта – більшість залишаються залежними інвалідами. Десь біля 20-15 можуть самі себе обслуговувати, або вернутись до попереднього способу життя.

У конференції взяли участь провідні невропатологи, нейрохірурги, анастезіологи та сімейні лікарі України та з-за кордону. Проект відбувається у форматі освітньої школи.

Володимир СМОЛАНКА, ректор УжНУ

Ми начитуємо лекції. Ми показуємо майстер-класи. Причому. Що лекції стосуються не тільки лікування інсультів, гострих порушень мозкового кровообігу. Але велика увага приділяється питанням запобігання інсульту, профілактики інсульту і питанням реабілітації після інсульту.

У період реформування української медицини такі заходи вкрай необхідні. Аби збагачувати професійний досвід лікарів, – кажуть організатори. Фахівці з-за кордону: з Канади, Німеччини та Ізраїлю читали лекції онлайн.

Проект “Карпатські читання” відбуватиметься протягом трьох днів на базі Ужгородського національного університету.

Більше у відео УжІнформ:

 

Про Захід