На Львівщині п’яні водії намагалися відкупитися від патрульних (Фото)

Опубліковано:

Цієї ночі патрульним Львівської області двоє водіїв в нетверезому стані запропонували неправомірну вигоду.

Один з випадків трапився на автодорозі Львів-Шегині біля міста Городок. Патрульні зупинили Volkswagen Golf за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами.

У 28-річного водія виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Він відмовився від перевірки як на місці та і в медичному закладі. Натомість, почав пропонувати патрульним 300 доларів США аби ті його відпустили і не складали адміністративні матеріали.

Патрульні попередили чоловіка про відповідальність, однак, марно. Порушник наполягав на своєму. Інспектори викликали слідчо-оперативну групу Городоцького відділу поліції.

На водія склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч.2 ст.122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами) КУпАП.

Другий випадок трапився близько 3-ї години на автодорозі Київ-Чоп біля населеного пункту Пасіки – Зубрицькі. 38-річний водій керуючи автомобілем Volkswagen Passat на очах у патрульних перетнув суцільну смугу.

Під час спілкування із водієм патрульні помітили сильні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік виявив бажання пройти перевірку в медичному закладі. Результат перевірки — 2,54 проміле.

Поліцейські почали оформляти адмінматеріали, а порушник вирішив спробувати запобігти цьому. Він запропонував патрульним 15 тисяч гривень неправомірної вигоди.

На місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу Пустомитівського відділу поліції.

На чоловіка склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч.1 ст.122 (Порушення вимог розмітки проїзної частини доріг) КУпАП.

Цим чоловікам загрожує відповідальність за ст.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ, інформує патрульна поліція Львівської області.

Про Захід