Двох закарпатців судитимуть за «домомогу» ухилянтам

Опубліковано:

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох жителів району за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Знаючи про заборону на виїзд чоловікам призовного віку, обвинувачені організували механізм незаконного перетину кордону для таких осіб. Вони мали намір переправити до Румунії трьох громадян – жителів Сумської, Херсонської та Рівненської областей. Однак реалізувати злочинний план їм не вдалося – групу викрили прикордонники за 150 м від держрубежу, на околицях с. Біла Церква на Тячівщині.

Слідством встановлено, що до протиправної діяльності причетні й інші особи. Матеріали щодо них виділені в окреме кримінальне провадження.

Якщо вину обвинувачених у скоєнні злочину доведуть, їм загрожуватиме покарання у виді ув’язнення на строк від 5 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Про Захід