Закарпатська ОДА звертається до суду з проханням визнати бездіяльність Кабміну щодо виділення коштів на протипаводкові заходи

Опубліковано:

Про позов до Кабміну голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив на своїй офіційній сторінці. Йдеться про те, що Закарпаттю виділили 18,8 млн. грн для відновлення соціальних об'єктів, пошкоджених 15-17 грудня паводком. Тоді як для ліквідації наслідків паводку області необхідні 184,1 млн. грн, у тому числі для Державного агентства водних ресурсів – 165,2 млн. грн, і ця сума підтверджена всіма необхідними комісіями та експертизами. 

Виділені гроші вже були освоєні, однак  мешканці сіл, що знаходяться в зоні ризику, звертаються з проханням захистити їх від майбутніх паводків, оскільки водозахисні споруди не відновлені, а населені пункти в разі нових паводків не захищені.

“Облдержадміністрація вважає, що Кабінет міністрів України допустив протиправну бездіяльність щодо прийняття рішення про виділення 165,2 млн.грн. з резервного фонду, які необхідні для відновлення водогосподарських та протипаводкових об'єктів. Тому в нас немає іншого виходу, як звернутися з адміністративним позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду з проханням визнати бездіяльність Кабміну щодо виділення коштів протиправною”, – йдеться у повідомленні. 

Про Захід