Що варто знати про ускладнення грипу

Опубліковано:

Захворювання дихальних шляхів, запалення носа, вуха та навіть головного мозку, хвороби м’язів та серця, – “звичайний” грип може мати ряд серйозних ускладнень. Порушення функціонування органів та систем відбувається через значний інтоксикаційний процес внаслідок розповсюдження вірусу.

Токсини вірусу згубно діють на всі органи: через ламкість судин серця може розвинутися геморагічний синдром, ендокардит, міокардит; так само страждають судини центральної нервової системи. Дія токсинів у судинах також призводить до порушення гематоенцефалічного бар’єру й провокує проникнення інфекції до мозку та виникнення запалення його структур.

Внаслідок грипу можуть постраждати і м’язи. Міозит та інші захворювання м’язів найчастіше розвиваються як ускладнення грипу типу В.

Мієліт – запалення спинного мозку, що також може розвиватись при тяжкому перебігу та неправильному лікуванні грипозної інфекції. Зазвичай протікає з характерними порушеннями основних функцій організму, що закінчується смертю або інвалідністю хворого.

Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам! Наш веб-сайт.

За додатковою інформацією звертайтесь: 0312 64 46 75; 067 312 66 69; 050 338 17 48.

Про Захід