Гройсман «наїхав» на Закарпаття за недопрацювання по субсидіям (Відео)

Опубліковано:

Вчора, 8-го листопада, під час селекторної наради за головування прем'єр-міністра Володимира Гройсмана обговорювалося питання реалізації програми житлових субсидій. На нараді від Закарпаття доповідали про ситуацію, що склалася щодо субсидій, очільниця управління соціального захисту Мукачівської міськради Наталія Зотова та перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран.

Зокрема Іван Дуран назвав проблемні райони, в яких низький відсоток забезпечення населення житловими субсидіями: "В першу чергу – це Мукачево, Рахівський та Ужгородський район. Зокрема по Мукачеву відсоток отримувачів житлових субсидій надзвичайно низький".

Наталія Зотова пояснила це тим, що в Мукачеві була проблема в інтегруванні міської субсидіарної бази в загальну програму. Мовляв, всю інформацію доводиться вносити в ручному режимі. 

Однак Володимир Гройсман наголосив: "Ви маєте сумлінно виконати свою роботу. Для всіх мукачівців я скажу, що це ваша персональна відповідальність і відповідальність вашого міського голови. Тому що уряд зробив все що було необхідно. Стосовно інших районів: Рахівський район – 11%, Тячівський район – 26%, Виноградівський – 28%, Мукачівський – 29%, Іршавський – 27%, єдиний Свалявський район, в якому є показник 54%. Мені не потрібно ваше пояснення – пояснення будете давати мешканцям вашої області. Якщо ви не здатні будете забезпечити призначення їм компенсації орієнтовано 80% для кожного домогосподарства, чого вони мають платити 100%. Я очікую від вас результат".

Відео 5 канал https://www.youtube.com/watch?v=6XCRIfwrTvM

 

Про Захід