Закарпаття: ухилянти намагались виїхати за кордон з «липовими» документами

Опубліковано:

Трьох військовозобов’язаних чоловіків, які намагались виїхати з України за підробленими документами виявили прикордонники Мукачівського загону.

Один із чоловіків спробував перетнути кордон із Румунією, ще двоє – українсько-угорський кордон.

Мешканець селища Покровське, що на Дніпропетровщині, обрав для виїзду з країни пункт пропуску «Дякове». Як підставу для виїзду за кордон у період воєнного стану, 31-річний чоловік надав інспектору прикордонного контролю пенсійне посвідчення та довідку медико-соціальної експертної комісії. В обох наданих документах прикордонники виявили ряд ознак, що вказували на їх підробку. 

Ще двоє чоловіків 1985 та 1986 року народження, намагались перетнути кордон з Угорщиною. Обидва разом прибули в пункт пропуску «Лужанка», надавши для перевірки пенсійні посвідчення. Згідно наданих документів, обидва «мандрівники» мали однакову групу інвалідності. Ознаки, які вказували на те, що пред’явлені документи є підробленими, також виявились однаковими.

Наразі прикордонники встановлюють коло осіб, ймовірно причетних до виготовлення «липових» посвідчень.

Про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ч.4 ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ст.336 «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції.

 Пресслужба Мукачівського прикордонного загону

Про Захід