На сесії облради підтримали низку запитів закарпатських депутатів

Опубліковано:

На першому пленарному засіданні 10 сесії облради крайові обранці підтримали  низку депутатських запитів.

Так, до депутата облради Наталії Костелеби–Веремчук звернулися  жителі населених пунктів  Великі Ком'яти та Онок, що на Виноградівщині,  з приводу автодороги Іршава–Виноградів (Т-07-19), що примикає до автодороги  національного значення  (Н-09) Мукачево- Рахів-Богородчани- Івано-Франківськ-Роган-Бібрка-Львів. І є однією із двох транспортних артерій, що з'єднують Виноградівський район з іншими районами Закарпаття. Після введення тимчасового обмеження  проїзду вантажних  засобів загальною вагою понад 8 тонн мостом через канал “Верке”  у м.Берегові, на вищезгаданій дорозі збільшився транспортний потік  автомобілів  великої вантажопідйомності. Інтенсивний графік вантажівок, що курсують до пропускного пункту “Дяково” через Сільце, призвів до погіршення ситуації  в забезпеченні безпеки  дорожнього руху  в селах Великі Ком'яти та Онок.

Далі депутат наголошує, що на центральних вулицях згаданих населених пунктів відсутні тротуари, а тут розташовані навчальні заклади, заклади охорони здоров'я,  поштові відділення, адмінбудівлі сільрад.  Крім того,  руйнації піддається автомобільних міст через річку Боржава  у Великих Ком'ятах.  Та й надмірний транспортний потік може спричинити  руйнування дорожнього покриття, ремонт якого здійснено у 2017 році в рамках експерименту фінансового забезпечення реалізації заходів  з розвитку  автодоріг загального користування  у Закарпатській області.

Тож, зважаючи на гостроту проблеми, Наталія Юріївна вважає за необхідне забезпечити  неухильне дотримання схеми організації  дорожнього руху  в об'їзд моста  на автодорозі М-23 Берегово-Виногадово–В.Копаня  в м.Берегово, яка була розроблена та затверджена відповідною службою автодоріг в області, а саме через населені  пункти: Сільце, В.Копаня, Виноградів, Вилок в об'їзд сіл В.Ком'яти та  Онок.  

Депутати – представники від КМКС подали декілька запитів. В одному з них звернулись з проханням виділити для потреб школярів Берегова шкільний автобус. Адже у міських школах навчається 3394 учні, з яких 662- проживають на відстані більше 3 км від закладів освіти  і потребують підвезення.

В іншому запиті йдеться про те, що депутати Берегуйфалівської сільради  звернулися до обласних обранців від КМКС з проханням  посприяти у виділенні коштів  на капітальний ремонт покрівлі сільського Будинку культури. Сільською радою виготовлена проектно-кошторисна документація та експертний звіт  капітального ремонту покрівлі, вартість якого складає 746249,00грн. То ж депутати просять виділити необхідні  кошти на  ці цілі.

Усі депутатські запити направлено у відповідні інстанції для розгляду і вирішення.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід