«Як вам спиться»: Суддя Амарович самовідвівся від справи судді Ротмістренка через «тиск» (Відео)

Опубліковано:

Вчора, 5-го жовтня, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що суддя Перечинського районного суду Віктор Амарович, що є фігурантом в смертельному ДТП, яке він, за свідченнями очевидців, скоїв у нетверезому стані, буде розглядати іншу резонансну справу – судді Ротмістренка, якого затримали патрульні поліцейські за керуванням транспортного засобу також у нетверезому стані.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Михайло Ротмістренко позивається до рядового поліції Василечко О.В. та патрульної поліції Ужгорода та Мукачева щодо скасування та визнання протиправною постанови про адмінправопорушення.

Сьогодні ж, 6-го жовтня, на засідання з'явилися активісти і суддя Амарович взяв самовідвід, як він сам говорить на відео, через тиск на нього.

"Представник відповідачів Качур в усній формі заявила відвід головуючому мотивуючи тим, що на відеозйомці суддя Ротмістренко пояснює про дружні, цімборські стосунки з суддею Амаровичем. Крім того, до канцелярії суду надійшла заява про самовідвід судді Перечинського районного суду Амаровича, яка мотивована тим, що у ЗМІ поширюються дані про його упередженість при розгляді даної адміністративної справи. Оскільки вважає це опосередкованим тиском на нього", – зачитав Амарович на засіданні.  

 

Потому активісти зайшли в кабінет судді, де намагалися отримати відповіді на кілька запитань, однак Амарович не виявив бажання спілкуватися, назвав такі запитання провокативними та покинув кабінет. Наостанок активісти спитали суддю Амаровича: "як йому спиться".

Нагадуємо, що смертельне ДТП, в якому фігурує суддя Амарович, сталося більше двох років тому – у червні 2014-го року і через максимальне затягування процесу самим Амаровичем, про що неодноразово повідомляла прокуратура, поки що так і не дійшла до свого логічного завершення.

"Про Захід"

Про Захід