Набула чинності методика визначення середньоринкової вартості авто

Опубліковано:

Затверджено методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для віднесення таких автомобілів до об'єктів оподаткування транспортним податком.

Як відомо, із 1 січня 2016 року набрали чинності зміни до статті 267 Податкового кодексу України “Транспортний податок”. Зміни стосуються визначення об'єкта оподаткування.

Так, об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року (у 2016 році: 1378 грн. м.з.п. х 750 = 1 033 500 грн).

Середньоринкову вартість автомобіля розраховує Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та щороку до 1 лютого базового податкового (звітного) періоду подає Державній фіскальній службі України інформацію про автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Середньоринкова вартість легкових автомобілів розміщується на офіційному веб-сайті ‎Мінекономрозвитку.

Для того щоб отримати інформацію про середньоринкову вартість автомобіля, необхідно, в спеціальні поля, ввести дані про марку, модель, рік випуску, тип та об'єм циліндрів двигуна, тип коробки переключення передач, а також пробіг авто.

Джерелом інформації про ціни на нові автомобілі слугуватимуть офіційні прайс-листи виробників (дилерів), або довідкові дані про ціни щодо ідентичних чи аналогічних нових автомобілів в Україні та країнах-виробниках (експортерах).

До ринкового рівня цін на нові автомобілі застосовуватимуться коефіцієнти коригування залежно від строку експлуатації та від пробігу.Методика визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів та внесення змін у додатки 1 і 2 до Порядку визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів затверджена поставною Кабінету міністрів України від 18 лютого 2016 року № 66. З текстом постанови можна ознайомитись перейшовши за посиланням.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

Про Захід