Порошенко підписав закон про державну мову (Відео)

Опубліковано:

 “Сьогодні 15 травня, в цей день я, Петро Порошенко, як президент України, маю високу честь і унікальну можливість підписати закон про забезпечення функціонування української мови як державної”, – заявив глава держави перед підписанням. 

Підписанням закону про функціонування української мови як державної вчиняється як один із найголовніших актів для збереження української державності, вважає Президент України. 

Отже, кожен громадянин України тепер зобов'язаний володіти державною мовою як мовою свого громадянства. Зі своєї сторони держава зорганізує курси української мови для дорослих і забезпечить можливість вільно опанувати державну мову громадянам України, які з якоїсь причини не мали такої можливості.

В Україні створять Національну комісію зі стандартів державної мови. Також новим Законом визначені особи, які зобов'язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов'язків. Головно, це керівництво держави, депутати, судді, прокурори, службовці Нацбанку, особи офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом, педагоги, медики державних і комунальних закладів охорони здоров'я.

Дія закону не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів.
Відео з події оприлюднено на сторінці Петра Порошенка у соцмережах:
 

 

Про Захід