У Чопі запрацював оновлений Центр надання адмінпослуг

Опубліковано:





 Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль у вівторок, 16 грудня, взяв участь у відкритті нового приміщення Центру надання адміністративних послуг у Чопі – разом з головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком, міським головою Галиною Цар та представниками тих державних служб, які власне й обслуговують городян у ЦНАП. 

Центр надання адмінпослуг у Чопі працює із січня. Його керівник Михайло Бублик поінформував: незважаючи на те, що прикордонне місто має усього лише до 10 тисяч населення, центр надав близько двох тисяч адміністративних послуг менше ніж за рік, що є одним з найкращих показників в області. А позаяк Центр “переріс” попереднє, по суті, пристосоване приміщення, його “переселили” в іншу будівлю – на вулицю Головну, де для цього провели реконструкцію. У міськвиконкомі Чопа вважають, що тепер відвідувачам буде комфортніше отримувати усі належні адмінпослуги за принципом “єдиного вікна”.

Маючи слово перед учасникам події, голова ОДА Василь Губаль не тільки побажав молодому колективу успіхів у значущій для громади роботі, а й чим більше прозорості в діяльності, адже саме таку мету – зробити адмінпослуги максимально доступними та прибрати усі можливості для затримок та зловживань – і мають Центри. Голова облради Володимир Чубірко наголосив, що робота Центру у Чопі та всіх подібних у краї є важливою для закарпатців, адже зараз люди цінують свій час, і саме ЦНАПи покликані спростити оформлення різноманітних документів, що зазвичай потребує чимало зусиль, й відтак побажав колективу ефективної роботи.

Присутніх привітала і міський голова Галина Цар, яка подякувала обласній владі не тільки за підтримку, але й за зауваження до минулого вигляду ЦНАПу, адже це стало поштовхом до покращення. Пані Галина від імені міської ради Чопа підписала угоди про співпрацю у сфері надання адмінпослуг із відповідними представниками державних служб – санепідемічної, з надзвичайних ситуацій, Держземагентства та міграційної.

Як наголосив голова ОДА, належна робота Центрів надання адміністративних послуг є на контролі обласної влади. “Центри працюють з метою спростити оформлення документів та отримання адміністративних послуг громадянами. А саме людина, її інтереси і комфорт – це пріоритет держави. Маю надію, що діяльність Центрів на практиці виправдовуватиме їх задачі, і ми далі рухатимемося до втілення європейських принципів роботи в цій сфері. До слова, радий тут бачити молодий колектив спеціалістів, які усвідомлюють свої завдання як держслужбовців” – сказав Василь Губаль.

Відтак у щойно відкритому ЦНАП вручили перші паспорти громадян України п'ятьом школярам найзахіднішого міста держави.

Прес-служба Закарпатської ОДА


Про Захід