В Ужгороді за кілька годин можуть безкоштовно віддати квартиру, що належить міськраді

Опубліковано:





Як стало відомо Про Захід з власних джерел, у пункті 1.2 проекту рішення “Про приватизацію державного житлового фонду” мова йде про приватизацію квартири, яка наразі належить Ужгородській міській раді.

Йдеться про квартиру на вул. 8 Березня, 28/2 що раніше була виробничим приміщенням КП ЖРЕР №5. Згідно з документами, у квартирі нібито живе працівник жеку, який на пільгових умовах може отримати квартиру у власність.

Раніше члени виконкому не погоджували передачу квартири у приватну власність, а прокуратура Ужгорода перевіряла законність потенційного відчуження приміщення.

Сьогодні, 5 грудня, це питання нові члени виконкому розглядатимуть на своєму засіданні.

Нагадаємо, минулого року при керівництві радою Віктора Погорелова в Ужгороді завдяки подібній схемі, у тому числі і засекречуванню адреси, безкоштовно віддали 2-кімнатну квартиру начальнику департаменту міського господарства Олексію Касперову.

Загалом, у проектах рішення Ужгородського міськвиконкому, що стосується квартир, відсутня інформація, яка раніше оприлюднювалася.

Наприклад, раніше на сайті Ужгородської міської ради оприлюднювалися адреси квартир, щодо яких давався дозвіл на перепланування. Наприклад, це зафіксовано у рішенні від 16 квітня. Завдяки цій інформації всяк охочий міг дізнатися, чи не знаходиться приміщення, наприклад, в історичній будівлі.

У проекті рішення щодо переведення квартир із житлових у нежитлові приміщення  – відсутня інформація про адресу квартир.

Аналогічно “засекречений” проект щодо укладення договорів найму – не вказано, кому реально належать квартири.

Про Захід


Про Захід