“Героям Слава!”: закарпатці в Мукачеві зустріли бійців рідної 128-ї бригади

Опубліковано:





У середу, 3 грудня, в Мукачеві на площі Миру громада зустріла наших захисників. Близько двохсот бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади повернулися із самого пекла АТО на відпустку додому.

Рідні і побратими, жінки і чоловіки, діти і старші люди, мукачівці, ужгородці, закарпатці – сотні людей вийшли в центр міста над Латорицею подякувати за їхню службу та за те, що повернулися живі.

Привітала вояків з поверненням і влада. Після слова міського голови Мукачева Золтана Лендєла, який сказав, що нині в місті та і краї справжнє свято, до вояків і тих, хто радіє їхньому поверненню, звернувся голова Закарпатської ОДАВасиль Губаль. Він зазначив: ці чоловіки – справжні герої, і закарпатська 128-ма бригада прославила Закарпаття на всю Україну, адже це воїни, яких поважають наші військові і бояться вороги. Відтак на площі пролунало “Слава! Слава! Слава!”.

Керівник області вклонився оборонцям за службу, а родинам – матерям, дружинам, дітям – за те, що терпляче чекали своїх близьких, і перепросив за всі моменти, в яких владі не завжди вдається вчасно вирішити проблеми сімей. Також Василь Губаль висловив вдячність усім, хто підтримує військо – передовсім волонтерам, а також народним депутатам – патріотам Закарпаття, які посприяли зокрема й у швидкій та комфортній доставці наших вояків з фронту. Він акцентував: представники закарпатської влади підтримують Президента та

Уряд у прагненні, щоби в Україні був мир, утім, агресор наразі не дає для цього змоги, й Україна стоїть перед вибором – чи жити на колінах, а чи з гордо піднятою головою. “Дивлячись на вас, я бачу, що здаватися – не наш шлях. Спасибі вам за службу, наші Герої!” – сказав Василь Губаль. Голова обласної ради Володимир Чубірко відмітив, що недарма сьогодні, після негоди, над Закарпаттям нарешті сонячно, і також висловив вдячність військовим за службу й відзначив – радіє за солдат і родини, які возз'єдналися, й хлопці зможуть зігрітися сімейним затишком.

На площі Миру звучав оркестр, патріотичні мелодії; уся громада підспівувала при виконанні державного гімну, під час якого вояки трималися за свої мужні серця. Під час урочистої зустрічі хвилиною мовчання вшанували тих вояків, які віддали життя за свободу України.

Вояки 128-ї бригади, які прибули на Закарпаття, матимуть 10-тиденну відпустку. Сотні їхніх побратимів зараз продовжують воювати на Сході. На площі Миру неодноразово лунали слова “Слава Україні! Героям слава!”, а також – сподівання, що незабаром вітатимемо й усіх наших військових – живих і здорових, які повернуться з перемогою.
Прес-служба Закарпатської ОДА


Про Захід