Чеський президент вчергове продемонстрував вороже ставлення до України

Опубліковано:





Недружелюбні висловлювання президента Чехії Мілоша Земана (як і його попередника, екс-президента цієї країни Вацлава Клауса) вже не дивують. Цей політик неодноразово публічно висловлював прихильність Росії, критикував Україну та заперечував присутність російських військовослужбовців на сході держави. Тобто, риторика його цілком співзвучна з російською.

Втім, чим далі, тим висловлювання Земана дивують більше. В інтерв'ю російському “Первому каналу” лідер чехів висловився надання Україні економічної допомоги, оскільки, за його версією, у нас відбувається громадянська війна і винувата в цьому українська влада.

В таких умовах, вважає Земан, економічна допомога – це просто викинуті гроші. Насамперед “українці повинні домовитися з українцями”, тобто Київ із сепаратистами Донбасу.

Крім того, чеський президент розкритикував Євросоюз за введення економічних санкцій проти Росії та запевнив, що його точки зору дотримуються і лідери інших членів ЄС. Зокрема, Словаччини, Угорщини, а можливо й Австрії.

За інформацією Європейської Правди 


Про Захід