Бібліотекарі філії №2 Ужгородської ЦМБС зорганізували юним читачам святкове дійство до Дня Прапора та Дня Незалежності України

Опубліковано:

Святкове дійство “Україна, яку ми любимо, держава, якою ми пишаємося” відбулося у бібліотеці-філії №2 Ужгородської ЦМБС до Дня Прапора та Дня Незалежності України.  

Відзначити добрі, світлі і мирні дати в жовто-блакитних кольорах у дружньому колі зібралося багато дітей та дорослих. Внести прапор нашої держави під звуки козацького маршу доручили кращим читачам та активістам бібліотечної родини. Гімн України виконували уже всі присутні у залі. А далі разом з ведучою Л.Пухир звучали вітання від завідувачки бібліотеки М. М. Форкуци, яка привітала з Днем Незалежності присутніх і підбила підсумки бібліотечної роботи за літо. Продовжила вітання юна співачка, що перемагала у різних конкурсах, талановита дівчина Дундук Катерина. Вона виконала чудові пісні про Україну. У концертній програмі, яку готували діти з допомогою бібліотекарів за своїми уподобаннями, звучали вірші про рідну землю, вишивану сорочку, українську народну пісню.  Довбей Катерина розповіла легенди про нашу Україну. Багато номерів показали і п'ятикласники ЗОШ №8, які вибороли у 2017 році номінацію “Кращий читаючий клас міста”. Підтримати їх прийшла  перша вчителька Тюшка Т. Ю.

     До свята долучилися  майстри з ГО “Паралельний світ” (Доніченко А.) та керівник гуртка  “Кольоровий світ” (Гудь О. І.), які допомагають бібліотекарям розвивати творчі здібності дітей. Родзинкою заходу стала виставка моделей суден, виготовлених власноруч мешканцем мікрорайону, переселенцем зі Сходу Ю. Чумаковим. Він привітав дітей зі святами і побажав їм бути активними у житті, берегти рідну землю, пишатися своєю країною, адже мир і спокій залежить від нас усіх .

     Святкування державних свят вийшло дуже теплим і родинним. На завершення діти разом з Андрієм Доніченком гралися  з пазлом “Україна – Європейська держава”, розкладаючи прапори у кожну європейську країну.

    Завершилося свято “Молитвою за Україну”, у виконанні всіх присутніх. Діти мікрорайону своїми виступами запевнили, що Україну вони люблять, а державою – пишаються.

 

Про Захід