Лісівники розповіли скільки камер відеоспостереження встановлено в закарпатських лісах

Опубліковано:

Сьогодні, 17-го серпня, в Ужгороді, очільник лісової галузі області Валерій Мурга розповів про те, яка ситуація щодо несанкціонованих рубок лісу в Закарпатті.

Наразі одним з найпроблемніших питань для галузі залишається незаконна рубка лісу. За півроку 2017-го 248 раз фіксувалися випадки несанкціонованих рубок. Це 1142 метри кубічні деревини. А у грошовому еквіваленті шкода становить – 6 мільйонів гривень. Водночас, відмітив Валерій Мурга, сама тенденція поволі спадає. Приміром, у минулому році таки рубок зафіксовано 353 (4244 кубічні метри деревини на 15 мільйонів гривень). Ще одним ефективним методом контролю за лісовими ресурсами і їх використанням стали камери відеоспостереження, яких наразі встановили вже понад 100. Наразі камери є у всіх ЛГ. Найбільше ж їх в Рахівському, Великобичківському, Ясінянському, Брустурянському, Міжгірському та Ужгородському лісових господарствах.

“Однак такої кількості камер все ж таки недостатньо. Треба б збільшити їх кількість в декілька разів. Одна така камера коштує 3000-3500 тисячі гривень, але при ефективній роботі підприємств лісового господарства області вони дають позитивний ефект”, –

Натомість за 2017 рік працівники лісового господарства висадили більше 10 мільйонів саджанців. Тобто на одного закарпатця припадає 7 дерев. 

“Про Захід”

Про Захід