Голова Хустської райради назвав «засідання» ради неправочинним і звернувся до прокуратури та поліції

Опубліковано:

Голова Хутської районної ради Олександр Пацкан вважає незаконним зібрання хустсьских районних депутатів в приміщенні зали засідання Хустської районної ради. З відповідними заявами він звернувся до Закарпатської обласної прокуратури та Управління поліції в Закарпатській області.

В коментарі “Про заходу” він пояснює, що засідання ради мало відбутися 11 серпня. Ще 25 липня голова райради змінив дату проведення сесії через тривалу бездіяльність голови Хустської РДА Назара Павлія, який не подав на підпис проект рішення по змінах до бюджету з врахуванням рішення районної сесії від 27 червня, що унеможливлює проведення подальших засідань. Незважаючи на це депутати зібралися, самостійно призначили тимчасового голову та заступника райради і провели засідання.

Олександр Пацкан вважає ці дії неправомірними. Відповідно до ст. 46 Закону України про “Про місцеве самоврядування” сесію має право скликати та проводити голова, або його заступник. Якщо є бажання як мінімум третини депутатів, вони повинні звернутися до очільника з проханням зініціювати засідання. В зв'язку з цим пан Олександр звернувся до обласної прокуратури, Управління нацполіції у Закарпатті та на гарячу лінію “102”.

Нагадаємо, сьогодні зранку депутати районної ради зібралися в сесійному залі без відома керівництва ради. Пізніше шляхом таємного голосування вони підтримали зняття повноважень з голови Хустської районної ради та його заступника.

“Про Захід”

Про Захід