Бушкові не соромно за диктаторські закони, він каже, що у Європі вони діють давно

Опубліковано:





Народний депутат України від округу №73, який пройшов до Ради як представник Партії регіонів, заявив, що йому не соромно за голосування так званих диктаторських районів 16 січня.

Про це Іван Бушко зазначив в інтерв'ю, опублікованому у газеті “Срібна Земля-Фест”.

Більше того, нардеп стверджує, що “диктаторські закони” – це вимога Євросоюзу.

На питання, чи голосування було усвідомленим рішенням чи давили по партійній лінії, Бушко відповів:

“І по партійній лінії, звичайно, тиснули. Голосували руками, якщо пам'ятаєте. Без партійної лінії тоді таке голосування не пройшло б. Але головне в іншому: цей пакет законів – така ж вимога Європи, як і решта законів. У країнах Євросоюзу ці норми давно вже діють. Інше питання, що європейські чиновники моментально відхрестилися від своєї участі, назвавши ці закони “правильними, але несвоєчасними”. Якщо чесно, то я думаю, що ці закони будуть прийняті наступним скликанням у найближчі кілька місяців. Просто під “новим соусом”. Ось, наприклад, “ті хто в масках, – російські диверсанти. Тому потрібно прийняти закон, що забороняє носити маски”. Ну і так далі. Так що за це голосування мені не соромно”.

Нагадаємо, диктаторські закони Януковича 16 січня були прийняти з усіма можливими порушеннями процедури, вони обмежували права і свободи людини, зокрема – право на мітинги; обмеження діяльності інтернет-ЗМІ; погодження ДАІ на рух автоколон; передбачали купівлу SIM-карт виключно за паспортом тощо.

Іван Бушко єдиний із закарпатських мажоритарників 2012 року, який не балотується на своєму окрузі повторно. За політичними чутками, це зумовлено тим, що йому пообіцяли дипломатичну посаду в одній із країн Європи.

Про Захід


Про Захід