Силовики обшукують прикордонну службу України через вирубані на 19 мільйонів гривень дерева

Опубліковано:

Як йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України, під час розслідування провадження за однією їз статтей ККУ Головна військова прокуратура провела ряд обшуків у приміщенні, де розміщується Адміністрація Державної прикордонної служби України. Також процедура зачепила і підрозділи структури у Західному регіоні.   

Здійснення даних дій проводилося у співпраці із Департаментом боротьби з економічними злочинами МВС України. Як йдеться у повідомленні, провели обшуки сьогодні, 16 серпня, в рамках розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону кримінального провадження стосовно співучасті військових службовців Держприкордонслужби в масових рубках цінних порід дерев (ясень, дуб, бук у кількості 7663 штук) на території прикордонної зони України. Також службовцям інкримінують їх збут за кордон, що завдало державі збитків на більш як 19 мільйонів гривень. 

Чотирьох офіцерів взято під варту та оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 ККУ. 

Як зазначила на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Олена Яхно, "Размер участка: длина – 30 км (!); ширина – от 5 до 40 метров

Предварительная сумма ущерба – более 19 млн грн

А теперь самое интересное: именно в это время по удивительному стечению обстоятельств кто-то снял наряды по охране границы в трех районах – Новоселица, Гута и Великий Березный.

Первый замглавы Госпогранслужбы Василий Серватюк ( этот святой человек), конечно же, ничего не знал. Все делалось без его ведома. Он ни сном, ни духом не виноват. Мы все в это сразу поверили…."

 

Про Захід