Детально про затримання на хабарі директора Закарпатського драмтеатру

Опубліковано:

Сьогодні, 18-го квітня,  Військовий прокурор Ужгородського гарнізону Олег Ціцак повідомив деталі затримання на хабарі директора Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру. 

18 квітня 2016 року військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за повідомленням та спільно з відділом боротьби з корупцією і організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди директором Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру Василем Марухничем. 

Зі слів військового прокурора до прокуратури 14 квітня надійшла інформація, відповідно до якої директор вимагав хабар у діючого військовослужбовця. Останній планував провести безкоштовний концерт, в тому числі і для військових, які несли службу в зоні АТО, у драмтеатрі. "Директору було відомо, що концерт безкоштовний, проводиться на волонтерські і спонсорські кошти. Зауважу, що орендна плата була сплачена окремо. Відтак він вимагав спочатку 8000 гривень, потім після торгів дійшли до 4000, далі до 2000 гривень. Обумовив це тим, що начебто, крім офіційної орендної плати кошти потрібні для оплати роботи персоналу театру в неурочний час. 

Військовослужбовець пропонував, що вони самі розберуться з працівниками щодо цього питання, але директор наполягав, що гроші потрібно передати прямо йому в руки. Сьогодні ж директор був затриманий на хабарі в розмірі 2000 тисяч гривень. Директор затриманий у порядку статті 208 на місці вчинення злочину, вину не визнає, каже, що гроші мав передати на інші цілі, і мовляв, їх мало бути внесено в касу. Ми будемо просити у суду запобіжний захід у вигляді взяття під вартою. Підкреслю, що сума хабаря може і невелика, але це гроші від людей, які давали їх щиро, і дуже неприємно, аби кошти зібрані для атошників було використані на хабарі", – наголосив  військовий прокурор. 

"Про Захід"

Про Захід