Внесок юристів ГУ ДФС Закарпаття у захист інтересів держави

Опубліковано:

Протягом 2015 року фахівці юридичних підрозділів Головного управління ДФС у Закарпатській області відстояли інтереси держави в 1 158 справах. Зокрема, правники забезпечили надходження до державної казни понад 25,8 млн грн, у тому числі майже 2 млн грн – в результаті застосування процедури податкового компромісу.

Всього ж упродовж січня-грудня 2015 року на розгляді в судах різних інстанцій, участь у засіданні яких брали юристи фіскального відомства регіону, знаходилась 2 531 справа, враховуючи ті, що перейшли з попередніх років, на загальну суму понад 11, 2 млрд грн.

Результати судових розглядів свідчать про якісну аргументацію та доказову базу, на якій ґрунтуються позовні вимоги працівників органів ДФС. Так, цьогоріч з усіх категорій судових справ на користь податкових органів вирішено майже 75% від усіх розглянутих судами справ.

Відтак протягом року, що минув, на розгляді в судах перебувало 962 справи за позовами органів ДФС про стягнення заборгованості на загальну суму більше 164,2 млн грн. Всього розглянуто 580 справ, з них на користь органів ДФС вирішено 566, на загальну суму понад 68,1 млн грн, або 87,5% від суми розглянутих справ.

Зауважимо, що робота юридичних підрозділів органів фіскальної служби побудована на основі Концепції проектної організації правової роботи. Юристи залучаються до правового процесу у всіх напрямках здійснення адміністрування податків та зборів до бюджету України та несуть відповідальність за надання відповідних правових висновків.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

Про Захід