Подробиці резонансного «полювання» на Ужгородщині (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 14-го грудня, інтернет-ЗМІ сколихнуло резонансне повідомлення: з посиланням на допис у мережі фейсбук користувача Ilya Panko, йшлося про те, що депутат Закарпатської облради від партії “Відродження” встрелив пса, який належав ліснику Йосипу Логіну.

Як йдеться у повідомленні, 13-го грудня в селі Анталовці лісник Логін Йосип під час чергування у лісі із своїм собакою Алтаєм породи лайка, здійснював обхід. На той час у лісі полював депутат облради від партії “Відродження”, колишній регіонал, Мирон Помпель та його гості. Лісник підійшов до гурту людей, які у той час розпивали алкогольні напої, та побачив свого пса з простреленою головою. Коли, Йосип Логін спитав, чому собаку вбили, Мирон Помпель підійнявся, зі словами, що це зробив він, та схопивши лісника за “груди” вдарив ним об дерево, погрозами змусивши останнього піти.

Лісник під тиском покинув місце та виніс свого друга на руках. Крім того, у дописі зазначено, що це не перший такий дикий випадок збоку Мирона Помпеля. Мовляв, і раніше той безкарно стріляв собак та худобу сельчан.

З цього приводу “Про Захід” звернувся за коментарем до міліції. Як повідомила речник головного управління Національної поліції України в Закарпатській області Галина Сернівка, 13-го грудня о 16.30 до чергової частини Ужгородського районного відділу поліції надійшло повідомлення мешканця села Худльово 1954 року народження, в якому він просить прийняти міри щодо невідомої особи яка у лісі неподалік села Анталовці застрелила його собаку породи лайка. Заявник, який є лісником Анталовецького лісництва повідомив, що здійснював обхід лісового господарства з охорони ялинок. Справу скерували у прокуратуру, яка й мала дати кваліфікацію злочину та внести справу до ЄРДР. За короткий час вже з прокуратури надійшло повідомлення про те, що Ужгородською міжрайонною прокуратурою розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з твариною (ст. 229 ч. 1. ККУ).

Журналіст “Про Заходу” намагався отримати коментар від основного фігуранта інциденту Мирона Помпеля, однак телефонний номер депутата перебуває “за межею досяжності”. Прокоментувати інцидент погодився однопартієць Мирослава Помпеля – Василь Кошеля. “Нічого не відбулося. Це була випадковість. Проходило полювання, там не було бути ні людей, ні собак. Мисливці сиділи в засідці, чекали на звірку, а вибіг пес. І неправда, що вони були п'яні, не було такого”, – наголосив депутат.

Для того, аби розібратися в ситуації, журналіст “Про Заходу” поїхав у село Анталовці для того, аби особисто поспілкуватися із лісником. Однак на місці колега Йосипа Логіна повідомив, що чоловік з медійниками спілкуватися не хоче. Натомість трохи розповів про перебіг подій, лісничий Анталовецького лісництва Юрій Глаголич.

“Вчора згідно графіку було чергування, майстер лісу Йосип Логін проводив патрулювання плантацій новорічної ялинки. Близько 16-ї години передзвонив мені і сказав, що застрелили його пса. Сказав, хто саме і пішов туди розбиратися. А потім, коли повернувся, то звернувся до худлівських мисливців і вони порадили йому написати заяву у міліцію. Одразу ж після інциденту я пробував його набрати (особу, що встрелила собаку.– Авт.), але телефон вже не відповідав. Собака-лайка хороший був – породистий, з паспортом, якраз дивилися, що йому 6 років”, – розповів лісничий. “Сім'я в Німеччині, жив він сам. У нього лише один собака дома…”, – підсумував пан Юрій.

Сусідка ж Йосипа Лугіна, з якими вдалося поспілкуватися, кажуть, що з собакою ніколи не було якихось проблем, Алтай був неагресивним та сумирним: “Важко йому буде без пса, тож по суті член родини”.

На кінець дня в деяких інтернет-ЗМІ з'явилася інформація про те, що начебто Йосип Логін прийняв рішення забрати заяву з міліції, мовляв, на чоловіка чиниться тиск. З свого боку “Про Захід” й далі слідкуватиме за перебігом подій у цій справі.

 

Лариса Романюк, “Про Захід”

 

 

 

Про Захід