“Життя як воно є” очима художника Сергія Глущука можна побачити в Ужгороді (Фото)

Опубліковано:

12 листопада в обласному музеї народної архітектури та побуту відкрили персональну виставку творів закарпатського художника Сергія Глущука. Представлено більше півсотні творів, що їх плідний автор виконав упродовж року. Це роботи в анімалістичному жанрі, пейзажі і натюрморти, портрети, а також сюжетно­тематичні картини, виконані у впізнаваному авторському стилі.

Творчість Сергія Глущука – той, випадок, коли академічні навички зіштовхуються з неординарним світоглядом. На полотні митець зображає винятково те, у що вірить сам: це нерозривний та незбагненний, майже язичницький зв'язок людини з природою і космосом, а також – присутність міфологічних та історичних образів українства в нашому сьогоденні.

Колеги і друзі художника прихильно мовили не тільки про його творчість, а й про реставраторську, дослідницьку та громадську діяльність Сергія Глущука. Зокрема, під час відкриття експозиції представники Закарпатської обласної громадської організації “Козацька регіональна оборона” нагородили митця відзнакою “Зірка пошани” – за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, високу майстерність, духовність і патріотизм.

Виставка триватиме до 26 листопада.

Довідково:

Сергій Глущук народився 5 серпня 1957р. в м.Североуральськ, Росія. Навчався в Ужгородському училищі декоративно­прикладного мистецтва (1972­1976рр.), далі – у Київському державному художньому інституті, де певний час і викладав. Автор навчального посібника “Техніка станкового живопису” (2006р., перевидання – 2008р.). Учасник низки експозицій в Україні та за кордоном. Член Міжнародної спілки незалежних художників ім.А.Кашшая і Об'єднання професійних художників Закарпаття.

Управління культури Закарпатської ОДА

Про Захід