Керівник закарпатського ПС: закінчиться війна, тоді хай зброю забирають (ФОТО, ВІДЕО)

Опубліковано:





 Зброя закарпатському Правому Сектору потрібна суто в зоні АТО і на час проведення там бойових дій – такий посил сьогодні, 15 серпня, озвучив лідер організації Олександр Сачко.

Як відомо, львівські міліціонери нещодавно затримали активістів ПС на трасі біля Стрия, в автомобілях знайшли гранатомети, кулемети, автомати Калашникова.
Зі слів пана Сачка, зброя бійцям потрібна лише для їх повноцінної участі в операції проти терористів на сході країни. “Міліціонери нам говорили, що зброю носити не можна, воювати треба пальцем, або рогаткою”, – іронізує Олександр Сачко. І додає: якщо у правоохоронців є претензії до носіння зброї, то у цьому можна розбиратися, але коли закінчиться АТО.

З його слів, добровольці не мають жодного правового статусу, із 5 тисяч добровольців реально оснащені захистом та зброєю близько півтори тисячі чоловік. Пан Сачко наголошує, що носіння зброї не є самоціллю добровольців, вони готові її здати міліції як тільки закінчиться війна.

Зараз же вийшло так, що 6 бійців не матимуть з чим повертатися знову на Схід України. Лідер закарпатського Правого Сектору додав, що міліціонери після затримання обіцяли їм повернути і автомобілі, і зброю – утім зараз сказали, що машини без рішення суду не повернуть, а зброя на експертизі, аби встановити, чи не має вона відношення до криміналу.

Бійці Правого Сектору наголосили, що у них не було можливості залишити зброю на своїй базі на сході, оскільки вона близько від місця проведення бойових дій. Власне тому її і везли із собою додому.

Єдиний позитив – бійці зараз відпочивають на Закарпатті, лікуються, багато є контужених, але, на щастя, ніхто не загинув.

І тепер, додає пан Сачко, хлопці замість того, щоб їхати назад на схід добровольцями, змушені ходити давати пояснення правоохоронцям.
Олександр Сачко додав: активісти однаково готові повернутися на схід воювати за свою країну.

Детальніше – у прямій мові Олександра Сачка на відео.

“Про Захід”


Про Захід