Авто Юрія Світлика підпалили, ймовірно, за підтримку колективу магазину на Корзо

Опубліковано:

Як уже повідомляв Про Захід, сьогодні вночі невідомі підпалили авто активіста Громадського конвенту Юрія Світлика. Це сталося на вулиці Університетській. Активіст переконаний: причиною підпалу може бути тільки його громадська діяльність. Про це він повідомив сайту Zaholovok.com.ua.

Як розповів Юрій Світлик, загорання відбулося через закинуту в авто запальну суміш. Авто загорілося, але сусіди це побачили та кинулися гасити, викликавши міліцію. Сусіди навіть встигли помітити двох людей, однак їх обличь не було видно. Світлик припустив, у кого можуть бути мотиви підпалу його авто. Зокрема, через громадську позицію активіста не можуть провести приватизацію комунального майна чиновники Ужгородської міськради Богдан Андріїв та Іван Волошин. Крім того, Світлик підтримав колектив магазину на вулиці Корзо. Саме тут людей просто не впускали у приміщення, яке, згідно з судовим рішенням належить їм, тож позиція активістів дуже заважає Павлу Маєрчику.

Ужгородський МВ УМВС розпочав кримінальне провадження за фактом підпалу авто. Фактично авто належить мешканцю Воловецького району, а Юрій Світлик користується ним за дорученням. Вогонь знищив передні сидіння машини та частково пошкодив панель приладів.

Винуватці за підпал можуть сісти до в'язниці на строк від трьох до десяти років. Наразі причину загорання встановлює експертиза.

Про Захід