Туристи бояться їхати на Закарпаття, найбільше відмов – у готелях Мукачева

Опубліковано:

Події у Мукачеві досить негативно вплинули на туристичну сферу. Туристи, котрі планували найближчим часом відвідати Закарпаття, тепер масово дзвонять у туристичні фірми, цікавляться ситуацією в області, а часто й відмовляються від екскурсій та раніше заброньованих місць у готелях. 

Як пояснили “Про Заходу” у кількох туристичних фірмах Ужгорода, менше туристи переживають відносно поїздок на озеро Синевир та загалом в гірські райони області. Туди екскурсії ніхто з туристів не відміняв. Трохи більше занепокоєння викликають поїздки до Ужгорода. Попередньо туристи телефоном активно цікавляться, чи безпечним є відпочинок в Ужгороді. Деякі відміняють броні, так, в готелі “Ужгород” повідомили, що за 2 останніх дні було кілька відмов від раніше заброньованих номерів саме з причини ситуації в Мукачеві.

Гірша справа з туристичними фірмами та готелями в самому Мукачеві. У турфірмі “Адріа турс” сказали, що туристи справді масово дзвонять і висловлюють занепокоєння, однак більшість все ж планує приїхати у завчасно спланований час. Поки лише одна родина попросила перекласти екскурсійний тур на іншу дату. У готелях масових відмов від заброньованих місць немає, але поодинокі туристи від номерів таки відмовляються. Але найгірше справи йдуть у готелі “Червона гора”, який опинився мало не в епіцентрі подій. Адміністратор повідомила, що з суботи в готелі немає майже нікого. Зайняті лише 4 номери: в одному живуть журналісти, у ще трьох – військові. Проїзд до готелю заблокований військовою технікою, тож туристам туди не проїхати. Відмови пішли по всім заброньованим раніше номерам. Навіть група, яка мала приїхати через тиждень, відмовилася від проживання у готелі “Червона гора”, боячись загострення ситуації.

Про Захід

Про Захід