Суд не призупинив рішення щодо керівництва Ужгородської міськради

Опубліковано:





Сьогодні, 24 лютого, в Ужгородському міськрайонному суді почали розглядати справу – чи законно в раді обрано секретаря, призначено першого заступника та заступника, затверджено новий склад міськвиконкому.

Позов подали активісти Громадського конвенту – Роман Богуславський, Василь Маняк, Павло Гомонай, Юрій Світлик та інші.

Вони вимагають скасувати рішення міськради про обрання секретарем ради Богдана Андріїва; призначення на посаду першого заступника міського голови Івана Волошина; заступника міського голови – Ольгу Травіну; затвердження нового складу міськвиконкому.

Причина – дані проекти рішень не були опубліковані згідно із вимогами Закону “Про доступ до публічної інформації”; проекти рішень не були обговорені у депутатських комісіях.

Справу розглядає суддя Оксана Монич.

На засіданні активісти клопотали призупинити згадані рішення міськради до моменту вирішення справи по суті. Суддя, після перебування у нарадчій кімнаті, відмовила позивачам у даному клопотання. Ця ухвала може бути оскаржена.

Також під час засідання з'ясувалося, що третьою стороною у справі без самостійних вимог бажає долучитися Богдан Андріїв – наразі секретар міськради. Своє прохання Богдан Андріїв мотивував тим, що рішення суду може вплинути на трудові відносини його та міськради.

Позивачі заперечили щодо доручення до справи третьої сторони, представниця міськради у суді висловилася за доручення третьої сторони.

Суддя пішла у нарадчу кімнату. Після перерви вона задовольнила клопотання Богдана Андріїва. Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Відтак юрист Богдана Андріїва попросив перерву у засіданні, мотивуючи це тим, що йому треба ознайомитися із деталями справи.

Суддя оголосила перерву до 2 березня. Відтак тоді розгляд справи продовжиться – о 15.15.

Про Захід


Про Захід