Прикарпаття: у ОДА підсумували діяльність служб та закладів соціального захисту дітей

Опубліковано:

Відбулася робоча зустріч під керівництвом заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко з керівниками служб у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністрацій, закладів соціального захисту дітей області за підсумками 9 місяців 2024 року.

«Ми, як тилова область, маємо всі зусилля скерувати на те, щоб діти, котрі потребують нашої допомоги, мали щасливе дитинство. Саме тому в цьому напрямі важливою є робота служб у справах соціального захисту дітей», – підкреслила Людмила Сірко.

За словами Людмили Сірко, зараз проводиться чимало роботи, пов’язаної з дітьми, яких треба повернути з-за кордону. Крім того, надходять заявки із Запорізької та Харківської областей у зв’язку з евакуацією. Також Людмила Сірко повідомила, що на території області діють 16 дитячих будинків сімейного типу, виділено 45,7 млн субвенції.

Серед інших питань, які розглянули, були, зокрема, готовність до початку опалювального сезону та різні проблемні моменти, які виникають у роботі.

В. о. начальника служби в справах дітей обласної державної адміністрації Марія Євчук зазначила, що в області переважають сімейні форми виховання, а саме опіка, 26 дітей усиновлено, 2 дитячих будинки створено на базі прийомних сімей. Вона також закликала заклади долучитися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, а після нього – власного висловлення на тему стійкості в рамках програми ментального здоров’я Олени Зеленської «Ти як?».

Івано-Франківська ОВА

Про Захід