В Ужгороді стартувала кіношкола «Скалка-2024»

Опубліковано:

Захід вже всьоме об’єднує талановитих, креативних і натхненних краян.

Відкрив дійство директор громадської організації «Закарпатська фільмкомісія», режисер Вячеслав Єгоров. Він ознайомив з програмою, розповів про діяльність проєкту, який був заснований у 2018 році. Учасники попередніх потоків створили понад 30 короткометражних фільмів. Гасло цьогорічної кіношколи – мрій та знімай.

З вітальним словом виступили заступник директора департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА Віктор Кравчук, який також передав вітання від очільника структурного підрозділу облдержадміністрації, заслуженого артиста України Євгена Тищука, та керівниця волонтерського штабу благодійного фонду«Українська команда» Діана Кайнц.

Кіношколу проводить ГО «Закарпатська фільмкомісія» спільно із департаментом культури, Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту і арт-простором «Сінема спейс».

Після офіційного відкриття відбулися майстер-класи «Хто є хто в кіноматографії» від кінорежисера Кирила Гриші, «Як побудувати ефективну комунікацію в незнайомому колективі» від практичної психологині Олени Славіної та «Як розповісти історію за 3 хвилини» від режисера Вячеслава Єгорова.

Кіношкола триватиме до 29 жовтня. Окрім майстер-класів, на його учасників чекають навчання в різних локаціях міста, реальні зйомки та процес створення кіно з постійним супроводом фахівців. ⠀

Партнери проєкту – Ужгородська міська рада, арт-простір «Ліс», Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Т. Легоцького та волонтерський штаб БФ «Українська команда».

Департамент культури Закарпатської ОВА

Про Захід