Рівненщина: за тиждень сталося 23 пожежі

Опубліковано:

На Рівненщині з настанням холодів почастішали пожежі. Лише за минулий тиждень рятувальниками області було ліквідовано 23 загорянь.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, традиційно 90% причин займань – порушення правил пожежної безпеки у побуті та під час користування пічним опаленням. Також причиною самозаймання можуть стати несправні електроприлади, використання саморобних обігрівачів, перевантаження електропроводки.

«Від початку року маємо вже невтішну статистику – 1,4 тисячі пожеж. А це майже вдвічі більше ніж торік. У вогні загинули 19 громадян, ще 33 було травмовано», – розповів Сергій Подолін.

В умовах постійних атак на енергетичну інфраструктуру пічне опалення стає все більш актуальним для забезпечення тепла у домівках. Дотримання простих правил допоможе забезпечити комфорт та захистити ваше житло від можливих загроз.

Важливі правила безпеки та поради, на які варто звернути увагу, якщо ви користуєтеся піччю:

Переконайтеся, що у стінах печей і димарів немає тріщин. Наскрізні тріщини можуть бути небезпечними, адже через них чадний газ потрапляє до приміщення.

Печі не слід перегрівати. Окрім ризику загоряння предметів поблизу, перегрів може призвести до утворення тріщин.

Всі димові труби та стіни на горищі, через які проходять димові канали, повинні бути оштукатурені та побілені.

Рівненська ОВА

Про Захід