В Ужгороді покажуть виставу «Украдене щастя»

Опубліковано:

12 жовтня у садибі-гражді із села Стебний Рахівського району в експозиції Закарпатського музею архітектури і побуту/Ужгородському скансені відбудеться показ вистави «Украдене щастя» за мотивами твору Івана Франка.

Захід проводитиметься за сприяння Департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА у співпраці Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Закарпатського академічного обласного театру ляльок, Національного Центру Театрального Мистецтва ім. Л. Курбаса, Київського Національного Університету Театру і Кіно ім. Карпенка-Карого.

Вистава репрезентує проєкт «КВіНТЕСЕНЦіЯ», що втілює класичні твори нашої літератури безпосередньо у тих локаціях, де вони гіпотетично могли би відбуватися. У даному випадку франкова драма з сільського життя буде розіграна перед глядачами у гуцульській садибі-ґражді з с. Стебний Рахівського району, що входить до експозиції ужгородського скансену. Принцип квінтесенції передбачає зосередження нашого погляду на тому, що нас найбільше цікавить – «Чи можна повернути вкрадену любов і своє щастя?» Соціальні проблеми, кримінал, війт і Бабич зі Шльомою «залишаються за дужками» вистави. Перед Вами любовний трикутник, за сторонами якого – людські життя, жалі, любов і сподівання. Як це спробують вирішити герої Франка, Ви зможете побачити у виконанні молодих артистів, вихованців майстерні Маестро Олега Шаварського КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого:

  • Анна – Анастасія Стефанович;
  • Микола – Олександр Колотій;
  • Михайло – Тарас Лушпа.

Режисер вистави – Тарас Жирко, народний артист України, режисер Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка (м. Київ).

Тривалість вистави 40 хв.

Вистава проводитиметься двічі – о 14.00 та 15.00.

Вхід за квитками до музею.

По завершенню вистави у малому виставковому залі музею відбудеться зустріч акторів зі студентами Академії культури і мистецтв театральними діячами Ужгорода.

Про Захід