У закарпатській лікарні відкрили реабілітаційний центр

Опубліковано:

У четвер, 3 жовтня, у Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Андрія Новака відкрили сучасний реабілітаційний зал з інноваційним обладнанням. 

У заході взяли участь т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, меценати з США, представники міжнародного проекту «Пряма допомога Україні», працівники медзакладу та військові, які проходять лікування та реабілітацію в лікарні.

Все обладнання розміщене у залі площею 200 м², слугуватиме пацієнтам закладу для їх швидкого відновлення після травм, оперативних втручань, реабілітації після протезування.

«Я взявся за цей проект з Алексом у непростий період. Раніше тут була навчальна аудиторія. За підтримки обласної влади, нам виділили кошти на ремонт приміщення. Тому паралельно ми робили два об’єкта. Перший, який ми сьогодні успішно відкриваємо – це реабілітаційний зал, другий – магнітно-резонансна томографія (МРТ), яку розташуємо на 1 поверсі. Завдяки цьому ми зможемо обстежувати наших пацієнтів безкоштовно. Наступний крок – отримання 3D-принтера, який буде виготовляти протези. Дякую Алексу та його команді, а також всім хто долучився. Рухаємося вперед. Слава Україні!», – сказав директор Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина. 

 «Я живу в Техасі, але родом з Німеччини і відчуваю себе європейцем. Коли розпочалась війна, в США було багато людей, які піднімали прапори на підтримку України. Українські новини були по всім каналам, і зараз, на жаль, ця тема по трохи відходить на задній  план. Тому, коли Алекс розказав про цей проект та запропонував долучитися, я відразу погодився. Всі меценати щасливі бути залученими до цієї справи, адже вони розуміють, як важливо бути об’єднаними. Ми  сподіваємося, що обладнання покаже, наскільки ми цінуємо те, що ви приносите в жертву і що роблять ваші військові заради миру», – додав меценат Бйорн Біллгардт.

Інноваційне обладнання допоможе у реабілітації захисникам України, переконаний військовий Валентин, який проходить відновлення у Закарпатській обласній клінічній лікарні після протезування. Від імені побратимів він подякував всім, хто долучився до цього проекту.

Вікторія Андрусяк

Фото Тімеї Яцини

Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новіка

Про Захід