Родині загиблого прикордонника 7 прикордонного Карпатського загону вручили нагороду

Опубліковано:

Прикордонника 7 прикордонного Карпатського загону старшого солдата Максима-Михайла Врубеля нагороджено відзнакою «Почесний знак святого Юрія» (посмертно).

Максим-Михайло Врубель народився у м. Львів. У 2020 році закінчив Львівський автодорожній коледж. Мав багато захоплень та хобі. Його плани на життя зруйнувала широкомасштабна війна. Хлопець у травні 2022 року долучився до прикордонників, щоб захистити свою країну і зупинити ворога.

Максим-Михайло Врубель загинув 22 листопада 2022 року у с.Майдан Донецької області. Відзнаку «Почесний знак святого Юрія» (посмертно) отримали сьогодні батьки прикордонника – Надія Данилівна та Сергій Анатолійович.

Указом Президента України №375/2023 від 07.07.2023 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові старший солдат Максим-Михайло Врубель нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

«Почесний знак святого Юрія» – це міська нагорода Львова, якою нагороджують за видатні заслуги перед містом. Відзнака зображена у виглядi хреста, у який вписане коло із зображенням Святого Юрiя – покровителя міста Львова.

Сьогодні, у День захисників і захисниць, відбулась 12-та церемонія, на якій відзнаками (посмертно) нагородили 30 львів’ян, які загинули від рук окупантів. Нагороди вручили родинам захисників.

Відзнаки родинам загиблих захисників вручав міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України – генерал-майор Валерій #Вавринюк, начальник штабу – заступник командувача Повітряного командування «Захід» бригадний генерал Сергій Рябко.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон

Про Захід