В Ужгороді відкрили виставку живопису

Опубліковано:

У Генеральному консульстві Угорщини у м. Ужгород відкрили виставку живописця, кандидата мистецтво­­знавства, доцента, завідувача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатської академії мистецтв, члена Національної спілки художників України Атілли Коприви.

Привітали митця з новою експозицією генеральний консул Угорщини в м.Ужгород Йожеф Бочкаї, перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, директора департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук, ректор ЗАМ, доктор мистецтвознавства, професор Михайло Приймич, голова Закарпатської організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма та директор Закарпатського обласного художнього музею імені Й.Бокшая Франциск Ерфан.

Насамкінець виступив і сам Атілла Коприва – він поділився задумом виставки, яка має символічну назву «Темрява у світлі». Вона розповідає про жахливі події російсько-української війни та виражає боротьбу темряви зі світлом. Основною концепцією його серії картин є особисті роздуми про вчинення воєнних злочинів в Україні, пережитий біль та нестабільність.

Про Захід