Настільні ігри «Щасливих дітей» про права людини вже доступні для скачування

Опубліковано:

ГО «Щасливі діти» виклала у вільний доступ ігри про права людини, створені у межах однойменного проєкту.

Як відомо, на Закарпатті завершився тривалий міжнародний проєкт «Ігри з прав людини», який ГО «Щасливі діти» втілювала впродовж кількох місяців у співпраці з партнерськими організаціями з Польщі, Чехії та Словаччини.

Під час проєкту 20 молодих людей з усієї України у 4 групах під керівництвом та у супроводі менторів розробляли ігри про права людини. За цей час їм вдалося створити 4 різних тематичних гри:

  • Праволандія – гра про права та обов’язки громадян України;
  • Шлях до рівності – гра, акцентована на аспектах інклюзії;
  • (По)за законом – гра про законодавства різних країн;
  • Set the Right – гра про різні сфери права.

Презентація ігор днями відбулася в Ужгороді, на заході усі присутні могли ознайомитися з іграми, почути про їхні особливості та історії створення.

Наразі ігри вийшли обмеженим накладом. Утім в ГО «Щасливі діти» прагнуть, аби доступ до них мали усі зацікавлені.

Менеджерка проєктів Людмила Сюзева каже: ігри розробляли, зокрема, і з тим, щоб у подальшому вони могли використовуватися на уроках та лекціях із правознавства у школах та вишах, тим більше, що кожна гра розрахована на іншу вікову категорію.

Тож поки в організації шукатимуть можливості для подальшого тиражування ігор, «Щасливі діти» виклали їх для вільного скачування. Відтак будь-хто із зацікавлених може скачати для власного використання вподобані ігри у повній комплектації: ігрове поле, інструкцію для гри, картки з запитаннями.

Ігри доступні для скачування за посиланням.

Попри те, що проєкт завершився, команда так надихнулася результатами, що взялася за підготовку варіантів спрощеної електронної версії ігор. В них можна буде грати за допомогою смартфона. Щойно завершать роботу в цьому напрямку, поінформують додатково.

***

Проєкт « Ігри з прав людини: Активна молодь у боротьбі за права людини в регіоні V4+» реалізується ГО «Щасливі діти» у партнерстві з Education for Equality and EcologyEdeqec, Be International, Podkarpackie Stowarzyszenie dla Aktywnych Rodzin (PSAR) за підтримки International Visegrad Fund.

Проєкт співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду. Місія фонду полягає у просуванні ідей сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

Про Захід