У Закарпатській обласній лікарні успішно виконують операції захисникам (Фото 18+)

Опубліковано:

У Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Андрія Новака продовжують успішно виконувати оперативні втручання пораненим військовим, яких евакуюють в медзаклад з різних напрямків фронту.

Нещодавно лікарі опікового відділення прооперували двох військовослужбовців, які отримали травми внаслідок бойових дій на Торецькому напрямку та поблизу села Званівка Донецької області. В одного з захисників було вогнепально-осколкове поранення черева і тильної поверхні стопи, у другого – травма лівої п’ятки.

«В обох випадках для закриття м’якотканинних дефектів з оголеними сухожилками у першому випадку та оголеною п’ятковою кісткою у другому випадку нами було використано васкуляризовані суральні клапті. Це дало змогу значно пришвидшити загоєння ран та почати реабілітацію», – розповів  ортопед-травматолог опікового відділення ЗОКЛ ім. Андрія Новака Євген Петрус.

Післяопераційний період в обох випадках пройшов без ускладнень. За словами захисників, вони почуваються добре, потрохи відновлюються та готуються до виписки.

Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака
Розмовляла Вікторія Андрусяк

Про Захід