В Ужгороді для школярів влаштували інтерактивні «автобусні класи»

Опубліковано:

Інтерактивні «автобусні класи» для ужгородських школярів 4-5 класів у межах Європейського тижня мобільності організувала ГО «ФОРЗА» у співпраці з комунальним підприємством «Ужгородський муніципальний транспорт» за сприяння управління освіти, управління міжнародного співробітництва та інновацій, відділу транспорту міської ради.

Сьогодні міськими автобусними маршрутами подорожували учні 5-а та 5-б класу Ужгородського ліцею ім.В.С. Гренджі-Донського №6. Цікава гра-вікторина «Едгар та його родина» допомагала дітям дізнатися, якими бувають види переміщення, які в Ужгороді є маршрути, де тримати наплічник, щоб він не заважав іншим пасажирам, як потрапити в автобус людині на кріслі колісному, як оплатити проїзд за допомогою валідатора та ще багато корисних речей для самостійних подорожей містом.

Торкнулися також і важливих для сьогодення питань екології. Зокрема, представниця ГО «ФОРЗА» Дзвенислава Білоног закликала дітей відповідально ставитися до вибору транспорту, щоб знизити шкоду навколишньому середовищу. Автобус є одним з найоптимальніших варіантів завдяки його місткості та швидкості.

Учні ознайомилися, де знаходиться пандус для його використання маломобільними групами населення, посиділи на місці водія, жваво обговорювали тему мобільності між собою. Групу супроводжував талісман Європейського тижня мобільності – Едгар, який став справжнім улюбленцем дітей! Під кінець заняття діти отримали світловідбивальні браслети для підвищення безпеки під час прогулянок містом.

Загалом до Європейського тижня мобільності долучилося 5 ужгородських закладів освіти: ліцеї «Перспектива» (ЗОШ №2), «Імідж», імені В.С. Гренджі-Донського, №7 та №8. Всього в ГО «ФОРЗА» планують цього тижня залучити до активностей 250 школярів.

Захід проходить у межах проєкту «SMOOTH: сталі види переміщення до школи» за фінансової підтримки Шведського інституту.

Про Захід