В Ужгороді відкриють перший інклюзивний дитячий майданчик

Опубліковано:

1 вересня 2024 року в Ужгороді відкривається перший інклюзивний дитячий майданчик. Цей майданчик облаштували за ініціативи БФ «Центр Надії» за фінансової підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Карітас Чеської Республіки та Ужгородської міської ради. Реалізувала проєкт ГО «Неємія» – партнерська організація УВКБ ООН.

Відкриття інклюзивного дитячого майданчика розпочнеться 1 вересня 2024 року о 12:00 за адресою: Боздоський парк, Слов’янська набережна, 31, м. Ужгород.

1 вересня у День знань, який відзначають по всій країні, у Боздоському парку в Ужгороді, що є одним із найпопулярніших місць відпочинку містян, буде відкрито новий безпечний і безбарє’рний дитячий простір. Цей майданчик розрахований на дітей різних вікових груп і спеціально спроєктований так, щоб відповідати потребам дітей, які пересуваються у колісних кріслах, та дітей, які мають порушення рухової функції або вади психічного розвитку. Таким чином, цей інклюзивний майданчик має критично важливе призначення: сприяти соціальній інклюзії та розвитку дітей в Ужгороді, у тому числі багатьох внутрішньо переміщених дітей, які тепер мешкають у місті.

На заході будуть присутні міжнародні партнери, керівництво Ужгородської міської ради, представники і представниці громадських організацій.

ГО “Неємія” та БО “СОС Дитячі містечка” організують розважальну програму для дітей з аквагримом, мильними бульбашками, попкорном, цукровою ватою та аніматорами. Також регіональне представництво Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” – ініціативи першої леді Олени Зеленської – проведе захід під назвою “Майстер-клас ментального здоров’я”.

Про Захід