В Ужгороді до Всесвітнього дня біженців провели толоку

Опубліковано:

У Всесвітній день біженців 20 червня, в Ужгороді відбувся тематичний захід, який організували Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) разом із Ужгородською міськрадою. Долучились і партнери – Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA, громадська організація «Неємія», благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Про повідомляють в Ужгородській міській раді.

На «Толоці солідарності та рішень для біженців й ВПО»: працювали 10 інформативних та інтерактивних локацій, відвідувачі мали можливість зустрітися та поспілкуватися з представниками УВКБ ООН та його партнерськими організаціями. З громадськими організаціями, які працюють з біженцями та внутрішньо переміщеними особами, надаючи необхідну підтримку, послуги та залучаючи їх до різних соціальних активностей.

Участь у заході взяли переселенці, які зараз проживають в Ужгороді, міський голова Богдан Андріїв, директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Ольга Травіна, в.о. керівника офісу УВКБ ООН в Ужгороді Віра Шелест, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков та інші.

На толоці представили локації з роботами партнерських організацій, розвагами для дітей, працювала «фото-сушка» з фотографіями інтеграції біженців, проводили майстер-класами. Українська режисерка Марина Больбух, яка через війну Росії проти України була вимушена переїхати з Харкова та шукати прихистку в Ужгороді, представила мініспектакль «Метелик».

З перших днів повномасштабного вторгнення Ужгород був транзитом для 200 тисяч українців, які вимушено покидали власні домівки через російську агресію. Хтось із них поїхав за кордон, а інші – скористалися можливістю тимчасово жити у місті.

Про Захід