Львівські митники затримали фуру із “лівими” товаросупровідними документами

Опубліковано:

Днями в пункт пропуску “Краковець” (Львівська обл.) заїхав вантажний транспортний засіб, який переміщував шасі з мостами для вантажних автомобілів “MERCEDES-BENZ” та “MAN”, інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

До митного контролю водій фірми-перевізника подав товаросупровідні документи, згідно з якими відправник товару – з Республіки Польщі, отримувач – компанія з Івано-Франківської області. У них значилось, що шасі вживані, у них відсутні кабіна, кузов, двигун, коробка передач, система глушіння та запалювання. Загальна вага 8 300 кг та вартість 260 419,22 гривень.

Під час митного контролю за результатом динамічного зважування транспортного засобу було встановлено, що розрахункова вага нетто – 17100 кг вантажного транспортного засобу перевищує зазначену в документах вагу. Враховуючи цю розбіжність, транспортний засіб було скеровано для проведення поглибленого огляду, під час якого встановлено, що в ньому переміщується шасі з мостами для вантажного автомобіля марки “MERCEDES-BENZ” та шасі з мостами для вантажного автомобіля марки “MAN”, з відсутніми кабінами, кузовами, але укомплектовані двигунами, коробками передач, електропроводкою, системою запалювання. Факт невідповідності товару даним, зазначеним в товаросупровідних документах, також підтверджено листом, який надійшов на запит митниці від представника компанії-відправника.

 

 

Про Захід