Вибір керівником Ужгорода регіонала – це свідчення того, що депутати хочуть працювати за «гнилою» системою – думка

Опубліковано:





Минулого тижня Ужгород отримав нового очільника. Ним став колишній член “Партії Регіонів” Богдан Андріїв. Кандидатуру Андріїва підтримало 40 депутатів міськради – як колишні регіонали, так і представники “ЄЦ” та “Батьківщини”.
Таке призначення викликало хвилю обурення громадськості. Свою думку висловив, зокрема, депутат міськради Ростислав Буланов – один зі всього двох присутніх депутатів, які відмовилися брати участь в цьому ганебному “шабаші”:

“Минулого року ужгородці робили Революцію зі сподіваннями, що вона принесе зміни. Насамперед, зміни у владі. За ці місяці наше місто пережило багато подій. Деякі з них давали надію на краще. Однак бачимо, що не змінилося абсолютно нічого. У міській раді – все ті ж “регіонали”, проти яких ми боролися взимку, “єцівці”, котрі вперто хочуть господарювати у нашому Ужгороді. Минулого тижня до цієї “компанії” додалися ще й “демократи” з “Батьківщини” та колишнього “Фронту змін”.

Призначати на посаду в.о. мера колишнього регіонала, людину, яка стояла разом зі своїми “друзями” на іншій стороні барикад, яка тоді вийшла проти ужгородців – це просто аморально. Це рішення не можна було приймати хоча би через те, що воно зводить нанівець поняття народної люстрації. Пробачили одного – забудемо й іншим…

Коли депутати обирали нового в.о., я не голосував і таким чином відверто висловив свою позицію. А те, що кандидатуру Андріїва підтримала більшість, зокрема й ті, хто був на “нашій” стороні, означає тільки одне: всі вони хочуть продовжувати працювати за старою “гнилою” системою.

Висновок: місту необхідні вибори… Коли вони відбудуться, залежить від нового складу Верховної Ради, який має розпочати роботу вже цього четверга. Зі свого боку я намагатимуся зробити все, щоб ці вибори пройшли якомога швидше. Думаю, два народні депутати від Закарпаття – Валерій Пацкан та Роберт Горват – мене у цьому підтримають.

Я впевнений, що процеси, які зараз відбуваються у міській раді, покажуть ужгородцям, хто є хто. І вже на виборах ми зможемо обрати собі нормальне керівництво. Головне, щоб вони відбулися чимшвидше і пройшли за системою, яка унеможливить підкуп. Ми над цим працюватимемо”.

 

 


Про Захід