В Ужгороді Андрій Любка презентував свою нову книгу «Щось зі мною не так» (Фото)

Опубліковано:

22 вересня в Закарпатському академічному театрі ляльок «Бавка» Андрій Любка зібрав аншлаг на презентації своєї нової збірки есеїв «Щось зі мною не так», яка вийшла друком у видавництві Meridian Czernowitz і стала першим виданням письменника воєнного часу.

Це книжка пригод і настроїв, реальних історій і автобіографічних вигадок, універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів. «Це книжка, яку я найдовше готував: закінчив складати у вересні минулого року, потім відклав на два місяці, перечитував у листопаді. Згодом віддав у редакцію до Олександра Бойченка, вихід планували на весну цього року, щоб презентувати на Книжковому Арсеналі у Києві, – розповів Андрій Любка. – Були плани, які змінилися, як і наше життя. Не змінилося лише те, що і далі «Щось зі мною не так». Ця книжка продовжує серію раніше виданих моїх подібних книжок ультракороткої прози».

В камерній атмосфері лампового вечору у розмові, яку модерувала Євгенія Напуда, переплелися теми літератури, культурного процесу в Україні та волонтерства під час повномасштабної війни.

Андрій Любка поділився своїми думками з публікою про роль сучасних українських письменників (та всіх задіяних у літературному процесі учасників: видавців, оглядачів, власників і продавців книгарень, бібліотекарів і читачів) в інформаційній війні та війні культур з росією. Говорив про потребу фінансової підтримки усіх цих учасників культурного фронту (і за рахунок грантів, і за рахунок державноїпідтримки).  Крім того, зачитав тексти з презентованої книги.

Традиційно після презентації до письменника вишикуваласьдовга черга за автографом та спілкуванням.

Подія відбулася в рамках роботи Літературної мережіпроєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпораціїMeridian Czernowitz, партнером якої в Ужгороді єЗакарпатська обласна універсальна наукова бібліотекаім.Ф.Потушняка.  Проведення цього проєкту стало можливимзавдяки щирій підтримці американського народу, наданійчерез Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Наталії Боднар.

Прес-служба Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

Про Захід