Закарпатська облрада «прихистить» Український науково-дослідний інститут зв’язку

Опубліковано:

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко разом з першим заступником голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким відвідали з робочим візитом Велико-Березнянську територіальну громаду.
«Відвідали місцеве профтехучилище, на базі якого плануємо налагодити співпрацю з науково-дослідним інститутом зв’язку. Тут зустрілися зі зв’язківцями, з представниками колективу. Наразі тут навчається 120 студентів та працюють 42 викладачі. Думаємо, як розвивати заклад, який серед інших ПТУ, ми отримали у власність на попередній сесії Закарпатської облради.
Також відвідали комунальний заклад облради Велико-Березнянську школу-інтернат. Наразі тут проживають тимчасово переміщені із зони бойових дій українці. На жаль, фінансування близько 100 чоловік колективу цього закладу у нас є лише до кінця поточного місяця. Але маємо пропозиції виходу з кризи, про які поспілкувалися з керівництвом закладу”, — прокоментував візит Володимир Чубірко.
На завершення представники виконавчої й законодавчої влади області побували на найбільшому підприємстві колишнього Велико-Березнянського району — швейній фабриці «Березнянка», що має філію і у селі Люта Ужгородського району. Тут працює близько 300 людей із Великого Березного та навколишніх сіл. За словами Володимира Чубірка, не дивлячись на війну, на фабриці робота кипить, як у вулику. Підприємство працює на давальницькій сировині, має серйозні замовлення з Євросоюзу та є серйозною підтримкою через сплату податків для місцевого бюджету.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

Про Захід