Міністр охорони здоров’я України виключив закарпатські клініки “Prevention” зі списку закладів, які проводять вакцинацію проти COVID-19

Опубліковано:

Про це засновник медичних центрів «ПРЕВЕНШН» Віктор Петров написав на своїй сторінці у мережі «Фейсбук»:

«З самого початку пандемії з Covid-19 ТОВ «ПРЕВЕНШН» (код ЄДРЮОФОПГФ 41136847) власними засобами та зусиллями своїх працівників розпочав щоденну цілодобову боротьбу з цією страшною недугою. З початком кампанії вакцинації ними було проведено титанічну роботу щодо популяризації вакцинації, а також безпосереднього проведення щеплень . Враховуючи специфіку релігійного та етнічного складу населення Закарпаття було виявлено, що значна кількість громадян , маючи різні причини, здійснила купівлю сертифікатів про вакцинацію.

Для того, щоб ці громадяни не наражали себе та оточуючих на небезпеку інфікування, було створено анонімні кабінети для вакцинації з офіційним внесенням у систему ЕСОЗ. Однак, профільний міністр і Міністерство охорони здоров’я не знайшли кращої вдячності за пророблену роботу, ніж викинути ТОВ «ПРІВЕНШН» зі списку закладів, які проводять щеплення! Причиною цьому стало те, що працівники приватного закладу охорони здоров’я підняли на поверхню шалену проблему фальсифікацій та проблему нещеплених громадян, які мають підробні сертифікати! Співробітники ТОВ «ПРЕВЕНШН» намашалися їм допомогти і успішно допомогли, результати роботи чудові, до них звернулися 1429 осіб, 202 медичні працівники, 107 держслужбовців, 370 освітян, 134 особи, які мали релігійні причини, та 8 осіб з закордонним документом. Всі ці люди отримали реальне щеплення з внесенням у систему ЕСОЗ, з дотриманням всіх алгоритмів. На жаль, наш міністр на слово «анонімність» реагує дуже болісно і підписує Рішення про виключення закладу з переліку тих, що вакцинують.

Це після того, як ТОВ «ПРЕВЕНШН» виконано понад 20 тис щеплень і вони надавали допомогу в 9 населених пунктах! Це ляпас колективу з 300 осіб та ососбисто керіввнику – Петрову Віктору Олександровичу, лікарю-інфекціоністу з багаторічним стажем, який зумів побудувати ефективну систему боротьби з інфекційними та вірусними захворюваннями, їх профілактики цих захворювань, і ми, мешканці Закарпатської області, це просто так не залишимо! Віктор Петров звернувся до депутатів обласної та Верховної Рад з проханням вплинути на міністерство, пояснити міністру ті речі, які вчать на 2 курсі мед.вузів ! На війні, – а у нас війна з Covid-19 , – так не роблять! Для того, щоб люди не боялися щеплень, має бути максимальне сприяння держави, а його, на жаль немає .

Міністр демонструє некомпетентність та упереджене ставлення, чим зловживає владою і перевищує свої повноваження , що може призвести до важких наслідків, може бути провалена протиепідемічна робота! Не розуміючи складність конфесійної та етнічної ситуації, особливостей патріархальних сімей на Закарпатті , міністр «розчерком пера» знищує шанси на життя десятків тисяч осіб!Керівництво ТОВ «ПРЕВЕНШН» готове до публічних дебатів з цим чиновником «з переляканими очима»! Бо він піде не сьогодні, так завтра, а ми залишимося на Закарпатті зі своїми проблемами, і кожна смерть від Ковіду людей, які не зможуть щепитися, на його совісті!! Ми про вакцинували 25069 осіб на сьогодні.
Враховуючи наведене, керуючись ст. 49 Конституції України .якою кожному громадянину гарантовано право на охорону здоров’я, просимо скасувати незаконне рішення про виключення ТОВ «ПРЕВЕНШ» з переліку надавачів послуг щодо щеплень від Covid-19 та притягнути до відповідальності винних у ситуації, що склалася, в тому числі міністра охорони здоров’я. Підтримайте нашу петицію про відставку міністра.

Про Захід