ФК “Минай” вилетів з Кубку України, у Львові народилися три двійні, а у Чернівцях буде фестиваль меду та трав’яного чаю

Опубліковано:

У Сумах, на стадії 1/16 фіналу, закарпатська команда поступилась в драматичному матчі місцевому “Альянсу”.

“Минай” гарно розпочав, забив 2 швидких голи, але, суперник зумів відігратися, а за 8 хвилин до кінця забити переможний гол.

У Львові три новонароджені двійні перебувають зараз під наглядом лікарів у пологовому клінічному будинку №1 у на вулиці Мечнікова

Про це повідомили на сторінці у соцмережі КНП «Пологовий клінічний будинок 1 міста Львова».

Наймолодшій двійні всього доба. Це – хлопчик і дівчинка.

«Їм лише одна доба, а вони вже упевнено почуваються. Їхня матуся народила двійню природнім шляхом. Такі пологи завжди пов’язані з ризиком як для матері такі і для дітей. Мама Світлана чітко виконувала вказівки, рекомендації, дослухалася до порад нашого лікаря», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці вересня у Чернівцях пройде фестиваль меду і трав’яного чаю, де на гостей очікує дегустація меду, буковинські рецепти приготування чаю.

Про це інформує департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування на своїй сторінці у Facebook.

У Чернівцях «25-26 вересня вперше відбудеться Фестиваль меду та трав’яного чаю. Під час дійства, яке продовж двох днів розгорнеться на Центральній площі міста, відбудеться виставка-ярмарок продукції бджільництва та різноманітних чаїв. Гості фестивалю зможуть запастися свіжозібраним медом, який буде представлений у широкому асортименті, а також придбати прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко, цілющі трави та готові чайні набори», – йдеться у повідомленні.

За словами організаторів фестивалю, на гостей чекають дегустація меду, різноманітні цікаві майстер-класи, фотозони, спілкування з досвідченим пасічниками, частування чаєм. Охочі зможуть спробувати власноруч розпечатати медові соти та відкачати їх у медогонці, або виготовити запашну свічку із натурального бджолиного воску.

«Пасічники розкажуть гостям не лише про мистецтво бджолярства, а й про особливості та корисні властивості меду, перги, натурального воску, про цілющу дію й антибактеріальні властивості прополісу, про користь настоянки воскової молі і вплив бджолиних продуктів на людський організм», – зауважують організатори.

Окрім того фахівці лісового господарства Буковини розповідатимуть про корисні трави і поділяться буковинськими рецептами приготування чаю.

Також, гостей заходу пригощатимуть запашним чаєм із цілющих трав, який будуть готувати посеред площі у великому чані за народними рецептами.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 25 вересня о 13:00 на Центральній площі Чернівців.

Про Захід